I de sobte, un os és fruit d’un procés creatiu accidentat, ple de peripècies i casualitats. La primera idea em va venir al cap després de veure la pel·lícula El Curiós cas de Benjamin Button, que em va agradar molt, en què vaig tenir una invitació inspiradora. En una de les escenes, el protagonista, embarcat en un vell remolcador, fent escala al port de la ciutat russa de Murmansk, coneix una dona britànica, que s’està en el mateix hotel, coincidint Benjamin Button. Cada nit, quan tothom dorm, Benjamin i Elizabeth Abbott, es troben al vestíbul de l’hotel per prendre el te i parlar fins que l’albada els sorprèn. Una escena molt evocadora, molt teatral. Una idea per començar a crear.

L’any 2016 vaig escriure Cal Manelic, obra on diversos personatges coincideixen en una casa rural perduda enmig de la Vall de la Socarrada. Cadascú hi arriba per diferents raons,molt diverses, però el cas és que hi són i allà hi viuran coses. Assajant i representant Cal Manelic amb els joves del Taller de Teatre vam riure, vam provar, vam experimentar i vam estrenar. Ja teníem una història.

 Uns anys després, el 2021, vaig quedar finalista del concurs de textos teatrals Premi ciutat de Badalona, amb una adaptació de l’obra Cal Manelic. En aquesta ocasió ja amb el títol de I de sobte, un os. Tant al 2016 com al 2021, la recepció de l’obra per part del públic assistent va ser bona. La història va agradar.

Havent passat un altre any, potser dos, hem decidit escenificar el text. La versió de 2024 de I de sobte, un os, amb noves escenes, i un bon repartiment d’actors i actrius, s’ha estrenat amb èxit, enmig de riure i aplaudiments, el 3 i 4 de maig. Prorrogada, l’hem fet de nou el dia 26 amb l’objectiu de fer gira la temporada que ve.  

 

Anterior

ESPECTACLES FINAL DE CURS 23/24!

Següent

LES FOTOS DEL FINAL DEL TALLER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Potser t'interessa...